Читај ми!

Деца из Лазаревца уживају на Гочу

На најлепшем и најшумовитијем делу Гоча, на 920 метара надморске висине, у истоименом одмаралишту тренутно су деца из Лазаревца. Сви су здрави и безбедни, и имају све услове за рекреацију и учење.

Деца уживају у разноврсним садржајима, скијању, санкању, доброј храни, чистом ваздуху, а увече у дискотеци, која је на двадесетак метара од хотела, где су смештени.

Вук Стојисављевић, Катарина Терзић, Јована Урошевић, Матеја Јовановић, као и остала деца презадовољни су условима боравка, стазама за шетњу и санкању, љубазним особљем и другарством које влада међу свим учесницима школе у природи.

Учитељица Бранка Бјековић каже да је за двадесет година учитељског рада први пут на Гочу и да ће понети незаборавне успомене са ове планине.

Драгана Челић посебно истиче ангажовање радника Јавног предузећа за путеве Нови Пазар и Електродистрибуције Краљево који обезбеђују сталну проходност пута од Краљева до Гоча и несметано напајање електричном енергијом. Обезбеђено је дежурство лекара читавих 24 часа и безбедност деце је на највишем нивоу.

У случају већих временских непогода деца, како каже васпитач Ненад Џамић, могу да користе балон халу. Од следећег викенда радиће ски лифт, а љубитељи ноћног скијања имаће своје термине.

Град Краљево улаже велике напоре и средства да на Гоч привуче што већи број гостију из земље и иностранства током целе године. На месту старих објеката половином јуна ове године почеће изградња модерног павиљона са 120 лежаја за који је у буџету града издвојено 30 милиона динара.

Његовом изградњом, уз друге пратеће објекте, спортске терене ,добре путеве ка Краљеву и Врњачкој Бањи, као и природне потенцијале. Гоћ ће се, како кажу, врло брзо наћи у врху наших најлепших и најпосећенијих планинских туристичких центара.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво