Читај ми!

Лозница, проблеми са псима луталицама

Прошле године из градског буџета Лознице исплаћено је 9,4 милиона динара на име одштете због напада паса луталица. То је пола милиона динара више него 2013. године. Град има азил, али решавање проблема отежавају неодговорни власници који остављају псе на улици.

Процењује се да градом слободно шета око 300 паса. Од почетка године дошло је до повећања броја напада на људе. За нешто више од два месеца, Заводу за јавно здравље, обратило се 60 Лозничана.

"Два кучета су ме напала, једно које је ишло мало даље од мене скочило је и ухватило ме за панталоне ово друго сам одмакнуо ногом и оно је побегло. У том моменту сам осетио да ме боли, подигао сам и видео поцепане панталоне и оно ме ујело", каже Милош Пајић.

"Овде поред Штире ухватило ме је за ногу и сад ја гледам и онако мирно пролазим кад се оно залетело изненада, њих је било троје четворо, не да сам се преплашила па то је страхота", каже Милка Антонић.

Парк код Музичке школе у чијој се близини налази и вртић, често је празан. Због паса луталица родитељи не смеју да доводе малишане.

"Има паса, пуно паса, посебно у паркићу где су брезе. Некад кад их изведемо буде их по двадесетак", каже Јадранака Брамвел.

"Ми овде често долазимо, дете се игра и плашим се за њену безбедност јако", каже Ивана Петровић.

Проблем паса луталица није решен ни азилом. Места у прихватилишту увек су попуњена. На руку им не иде ни постојећа законска регулатива.

"Ми имамо велики прилив паса са сеоског подручја и не можемо тај проблем да решимо све дотле док се закони не измене, не утврди власништво, не утврди стерилизација", каже Милан Јакишић, КЈП "Наш дом".

Надлежне службе позивају грађане да не хране луталице. "Наш дом" прошле године ухватио је више од 500 паса, док их је у прихватилишту у просеку било 200 месечно.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво