Читај ми!

Нема превоза у Уздину

У селу Уздину, где живи 2.000 становника, већ пет година нема организованог аутобуског превоза. То ствара проблеме мештанима, јер не могу да обављају своје обавезе у оштини Ковачица, или оближњем Панчеву.

У селу Уздину постоји аутобуско стајалиште, али не и ред вожње. Већ пет година ниједан аутобус не саобраћа до овог места. До оближње Ковачице могу само приватним аутомобилима, што представља проблем јер су домаћинства претежно старачка.

"Стално морамо да молимо неког да нас превезе или да стопирамо", каже једна мештанка.

„Био је један таксиста, али и он је одустао. Ми бисмо хтели да има бар по један аутобус ујутро и у подне", додаје друга.

Ранијих година возили су аутобуси панчевачког аутотранспортног предузећа, али они су одустали због кризе и нерентабилности.

"Било је јако мало путника, и није било економски исплативо да возимо ту линију. С друге стране, знамо да у општини Ковачица има пет приватних превозника, па смо сматрали да ће они преузети ту линију", каже Мирјана Балог Кормањош из АТП-а  Панчево.

У општини покушавају да реше проблем превоза. Важно је да је за средњошколце обезбеђен, а приватник из Дебељаче планира да успостави линију.

"Општина се побринула за ђаке. Два пута дневно иде комби који превози наших двадесетпеторо ђака до Гимназије у Ковачици, али он вози само њих", каже преседник Месне заједнице Уздин Тодор Гертинишан.

"Ја сам предао захтев у Привредну комору Србије да возим линију до Уздина, па ћемо видети да ли ће то одобрити. Тако би решили проблем осталих путника", додаје Миломир Грчак, приватни превозник.

Осим становника Уздина, исти проблем превоза имају и мештани суседног засеока Путниково, где живи око 400 људи.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво