Читај ми!

Проблем становања социјално угрожених

Породица Голубовић живи у Поповцу у згради за колективни смештај социјално угрожених лица из Параћина. Зграда је у јако лошем стању, јер се поједини станари неадекватно односе према становима и имовини. Центар за социјални рад не може да Голубовићима са деветоро деце пронађе други смештај.

Највиша зграда у Поповцу код Параћина има нов кров, али са њега отпадају црепови. Пада и стакло са прозора станова у којима већ месецима нико не живи.

Крајем 2013. године изгорео је кров зграде. Месецима је киша натапала објекат. Сада су проблем водоводне цеви. Ходници и подрум пуни су ђубрета.

У стану Голубовића у приземљу мемљиви зидови иако је Горан недавно кречио. Проблем су, породице које овде само повремено дођу.

Весна Голубовић, мајка деветоро деце каже да станари који су изнад њих намерно ломе славине, пуштају воду да натапа зидове, јер не желе да се задрже у стану који је у селу.

У Центру за социјални рад кажу да су Голубовићи једини који се према згради где бораве односе домаћински.

Директорка Центра за социјални рад у Параћину Биљана Миленовић потврђује да је проблем велики посебно са породицама које ту само повремено бораве. Једини који се домаћински односе према простору где живе су Весна и Горан са деветоро деце.

Породице чији су станови у пожару изгорели пронашле су смештај у Параћину који плаћа Центар за социјални рад. Голубовићи не могу да на тај начин реше свој проблем, јер нико не жели да стан изда породици са деветоро деце.

Најбројнија породица у Параћину не види излаз из тренутне ситуације. Живе од социјалне помоћи, дечијег додатка и оног што Горан заради не бирајући посао. Теши их то што су деца, свих деветоро здрави и добри ђаци.

rts.jagodina@rts.rs
+381 35 244 221

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара