Читај ми!

"Пописивач на точковима"

Двојица бициклиста из околине Ниша своје доживљаје са рекреативних вожњи по југу Србије преточили су у књигу. "Пописивач на точковима" доноси занимљиве приче о напуштеним српским селима и обичајима.

Од маја до септембра двојица Милана кретала су из села Доња Трнава на пут по југу Србије. Испраћале су их и подржавале комшије.

Двојица бициклиста рекреативаца прешла су близу 1.500 километара. Имали су укупно 12 тура. Возили су до Књажевца, Сврљига, Беле Паланке, Сокобање. Милан, некада пописивач пољопрвредне имовине, преточио је доживљаје у књигу.

Често су избегавали асфалт и саобраћај. Бирали су путеве преко брда и планина, да би посетили што више села.

Најзанимљивије је кажу било у напуштеним селима и сусретима се старијим људима које су сви заборавили.

Двојица Милана и њихови пријатељи овог пролећа иду у нову авантуру. Крећу пешице на 430 километара дугу пут до Атоса у Грчкој.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара