Читај ми!

Апел за помоћ

Богдан Михајлов из Алибунара болује од рођења од церебалне парализе. Лекари из Сент Луиса у Америци гарантују му излечење, налази се и на њиховој листи чекања за операцију у октобру, али под условом да то тад његова породица прикупи и уплати 56.000 долара. Они то не могу сами да обезбеде.

Богданови родитељи свој дом прилагодили су свим његовим свакодневним потребама. Он је рођен са церебралном парализом, али захављујући првој операцији  у Русији и упорним вежбама успео је да прохода у четвртој години.

Његова мајка Данијела Михајлов нада се потпуном опоравку.

"Богдан је на ногама, али нема добар баланс и не може самостално дуго да хода. Несигуран је и зато увек неко мора да буде уз њега", каже Данијела.

Да би се осамосталио и потпуно излечио Богдану је неопходна операција у Сент Луису, али његови родитељи не могу сами да обезбеде до октобра 56.000 долара.

Жељко Михајлов једини ради у породици.

"Радим као домар у основној школи и плата ми је довољна тек да подмирим основне трошкове. За лечење не могу да зарадим и зато нам је свака помоћ добро дошла", каже Жељко.

Богдан иде у 7. разред основне школе. Има велику подршку својих другара који често за њега организују разне хуманитарне манифестације.

"Желео бих да се дружим и да будем као и сви моји другари, а волео бих и да могу сам да идем где год пожелим и да будем слободан", каже Богдан.

Председник Скупштине општине Алибунар Предраг Белић каже да су на Градском већу одлучили да из свог скромног буџета издвоје део новца за Богданово лечење.

"После свих хуманитарних организација које ћемо организовати видећемо колико ће новца да се прикупи и све што буде недостајало ми ћемо финансирати, јер Богдан мора да оде на операцију", каже Предраг Белић, председник Скупштине Алибунар.

Богдан има велику жељу да се што пре осамостали, а уз подршку локалне заједнице и помоћ добрих људи биће му лакше да започне нов живот.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво