Читај ми!

Нова јединица цивилне заштите у Крушевцу

У Крушевцу је поводом Дана цивилне заштите, првог марта, формирана трећа јединица овог сектора за радиолошко хемијско биолошку заштиту.

На полигонима Центра атомско биолошко хемијске заштите обуку је завршило 25 припадника ове јединице. Обука је трајала седам дана и ово је прво формирана оваква јединица цивилне заштите након више од 20 година.

Неки од припадника већ имају искуства, јер су учествовали у санацији последица великог поплавног таласа који је задесио Србију, маја прошле године.

Сви су савладали оснавама технике која се користи у асанацији терена и доконтамнинацији земљишта нако великих несрећа.

У Сектору за ванредне ситуације Србије тврде да су велику поуку стекли прошле године током поплава и да су сада много спремнији у случају таквих незгода.

Национални тренажни центар Сектора за ванредне ситуације Србије планира да формира још 26 јединица цивилне заштите.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво