Читај ми!

Нови роман књажевчанке Бобице Миливојевић

Књажевчанка Бобица Миливојевић представила је читаоцима свој нови роман "Згажени цвет". То је њена пета књига објављена од 2013. године када је из штампе изашао њен први роман "Ране". Бобица је медицинска сестра, ради у Здравственом центру у Књажевцу и члан је књажевачког књижевног клуба "Бранко Миљковић".

Прва два Бобичина романа "Ране" и "Ожиљци" говоре о судбинама људи током Другог светског рата, а "Јевросима" и "Окови" о љубави и положају жене у породици и друштву некада и данас.

Ауторка каже да је у својој најновијој књизи, као и у претходној, описала потчињеност жене и њено страдање у породици.

"Мислим да тој теми треба посветити још пажње, што сам и учинила у следећем свом роману који је већ написан и представља наставак "Згаженог цвета"".

Бобица Миливојевић јавности се представила као већ зрео и, како се убрзо показало, врло плодоносан аутор.

"У мени се једноставно пробудила љубав према писању. Не постоји дан, а да бар неколико реченица не ставим на папир. Пишем брзо, инспирација је свуда око мене. Делимично су ту уплетени истинити догађаји, али углавном ради моја машта", каже Бобица.

Све њене романе објавио је књажевачки књижевни клуб "Бранко Миљковић". Они су одлично прихваћени у јавности па је ауторка брзо стекла и своју верну читалачку публику.

Небојша Ђорђевић, књижевник и рецензент Бобичиних књига каже да њени романи нису дуги и да читалац све време контролише радњу.

"Лакоћа писања њено је основно књижевно обележје. Она има квалитет да носи причу, њена прича је питка и читаоци је веома лако усвајају", објашњава Небојша.

Своје приповедање Бобица наставља несмањеним темпом. Шести роман под називом "Сироче" спреман је за објављивање, а како сама каже увелико већ ради и на седмом.

rts.bor@rts.rs
+381 30 423 653

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво