Читај ми!

Нови корисници Слободне зоне у Пироту

Једна од највећих инвестиција у Србији прошле године вредна 215 милиона евра, било је отварање нове "Мишленове" фабрике у Пироту "Биг Тигар". До краја године упослиће 500 радника, а ускоро ће почети да ради у границама Слободне Зоне Пирот.

Нова Мишленова фабрика "Биг Тигар" омогућиће повећање обима производње за 50 одсто. С обзиром на то да су производи намењени светском тржишту, пословање у оквиру Слободне Зоне Пирот од великог је значаја за ову компанију, али и пиротску Зону.

"Ми смо пре годину ипо дана добили од Владе Републике Србије дозволу да  изврши проширење  за нову инвестицију Тигра. То значи да ће "Тигар Тајерс" са свим својим капацитетима и новопроширеним и оним које планира у будућности, радити у границама Слободне Зоне, значи радиће у режиму Слободне Зоне без плаћања ПДВ-а и царине за увозно-извозне послове", каже директор Слободне Зоне Пирот др Драган Костић.

Комисија састављена од представника седам министарстава, тренутно проверава да ли нови корисници испуњавају услове за почетак рада у Слободној  Зони Пирот.

"На нашу срећу углавном се ради о новим објектима, тако да ту нема никаквих проблема. Јуче смо први радни дан  имали у "Биг Тигру". Обишли смо халу, то подручје и ту је заиста све у реду. И на основу тога, ја предпостављам да  ћемо ми донети закључак да се министру финансија предложи да донесе решење за почетак рада", каже директор управе за Слободне Зоне Милан Ристић.

Осим "Биг Тигра" још неколико малих и средњих предузећа, користиће погодности пиротске зоне.

"У последњих неколико година наш извоз се веома повећао, као и производни процеси, и сада је дошло до потребе за проширењем управо овде у Слободној Зони. У току је изградња хале од две хиљаде квадрата", каже Анђелка Илић, "Д  компани".

Иначе, Слободна Зона Пирот једна је од најуспешнијих у Србији али и међу 50 најбољих у свету. У границама Зоне ради преко пет хиљада радника, а само прошле године остварила је укупан промет од преко 700 милиона евра.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се