Читај ми!

Почела Сланинијада у Качареву

У Качареву је почела 28. Светска сланинијада, на којој су своје производе изложили 150 индивидуалних произвођача и тридесетак предузећа. Домаћини очекују велики број посетилаца из наше земље и иностранства.

Традиција дуга 28 година наставља се у Качареву. На Сланинијади, по обичају, велика заинтересованост купаца и велики број произода од сушеног меса. Сланина кошта од 500 до 800 динара.

 

Има домаће, коју праве мештани, али и из Бачке, са Златибора, Фрушке Горе. Цене, кажу посетиоци, углавном приступачне.

"Ја сам из Књажевца и сваке године долазим. Данас сам купио мало чварака и сланине од мангулице", каже један посетилац.

"Ми Качаревци имамо дугу трацију и трудимо се да сачувамо оно што су радили наши стари и што су нас научили", каже један од домаћих излагача.

Сланинијаду обилазе и инспектори, комунални, ветеринарски и санитарни, који се брину да све буде здраво и чисто.

"Проверавамо радне књижице, униформу, објекат смо испитали раније, извршили дератизацију, а радницима сад обезбедили топлу воду", каже Ирен Дани, санитарна инспекторка.

Захваљујући Сланинијади село се развија последњих година, а домаћини имају посао и зараду.

"Око 150 Качареваца излаже на Сланинијади. Они су развили тај посао, развија се и ратарство и сточарство, шта произведу на њиви дају стоци да једе, тако да су заокружили производњу", каже Ненад Шалетић, организатор.

За госте из иностранства, а већ су стигли Словенци и Мађари, обезбеђен је приватни смештај. Организатори очекују око 70 хиљада посетилаца.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво