Читај ми!

Разрешен председник УО Специјалне болнице Сокобања

Министарство здравља разрешило је председника Управног одбора Специјалне болнице у Сокобањи, проф. др Сашу Живића и још три члана Управног одбора те здравстсвене установе. Један члан УО био је у пензији а други је, у међувремену, добио отказ.

Професор Живић, смењени председник Управног одбора Специјалне болнице Сокобања јавно је указивао на непоштовање одлуке УО о расписивању конкурса за новог директора те установе, што је била обавеза по Закону о здравственој заштити и Статуту установе, јер је актуелној директорки, др Љиљани Исковић истекао трећи мандат.

Чланови УО су месец и по дана тражили помоћ државе у решавању вишегодишњих проблема у сокобањској Специјалној болници у којој је, због указивања на корупцију, од Агенције за борбу против корупције двадесеторо радника добило статус узбуњивача.

Управни одбор Специјалне болнице, на седници одржаној 10. децембра 2014. године, донео је одлуку о расписивању конкурса за директора Специјалне болнице за неспецифичне плућне болести у Сокобањи, али ту одлуку Правна служба установе до данас није спровела.

Међу разрешеним члановима УО Специјалне болнице за неспецифичне плућне болести у Сокобањи су и др Драган Станојевић, актуелни помоћник директорке и, како РТС незванично сазнаје, један од потенцијалних кандидата за новог директора те установе, прим. др Синиша Ђорђевић, некадашњи директор Болнице у пензији, и Горан Цоцојевић, помоћник директорке који је, у међувремену, и поред одлуке УО да му се одобри стручно усавршавање у иностранству о свом трошку, добио отказ због одласка на неплаћено одсуство.

Због актуелне ситуације у Болници Министарству здравља обратио се ових дана и Мобинг центар из Ниша који запослене који су пријавили мобинг заступа пред Судом.

Министар здравља др Златибор Лончар разрешио је и једног члана Ндзорног одбора Болнице у Сокобањи. Подсећамо, да је председник Надзорног одбора и даље адвокат из Ниша, Мирослав Ристић, рођени брат Невене Карановић, некад шње државне секретарке Министартсва здравља коме је Агенција за борбу против корупције изрекла меру упозорења због сукоба интереса јер је истовремено био и правни заступник Специјалне болнице у Сокобањи.

РТС незванично сазнаје да је за новог председника УО Специјалне болнице у Сокобањи именована Соња Милојевић засполена у ЕПС-у.

rts.nis@rts.rs

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара