Читај ми!

Знање, пракса и наградно путовање

У Медицинској школи у Краљеву, непуна два месеца ученице козметичког смера, све што су научиле током школовања примењују у козметичком салону у оквиру школе. Део зарађеног новца издвајају за куповину радног материјала за праксу, а део за обнову апарата. Осим што стичу сигурност у раду, на крају школске године отићи ће на наградно путовање.

Двадесет четири ученице, колико их је у завршном разреду, за неколико месеци добиће звање-козметички техничар. Имају планове, а научено већ примењују у пракси.

"Планирам да наставим психологију, али свакако планирам овим да се бавим, осим тога, јер ми овај позиви пуно значи", каже ученица Биљана Ђорић.

Оливера Никић, такође ученица завршне године, наставиће струковне студије за козметичара, и сматра да ће то бити неко њено занимање у будућности.

Уз подршку наставника, али и родитеља већ два месеца у козметичком салону, у оквиру школе, практично примењују научено.

"Колико год њима та моја оцена значи, та сигурност коју оне добијају са клијентима мислим да је пресудна и да је нешто што их изводи на тржиште рада, изван школе", каже Ана Пантелић наставница естетске неге.

"Поред тога што све то примењују у овако добро опремљеним кабинетима, имамо изузетно добру сарадњу са здравственим центром, тако да посећују дерматолошку амбуланту, и амбуланту естетске хирургије", каже Ана Џомић, наставница естетске неге.

Осим цена које су 30 одсто ниже, него у салонима у граду, жеља свих је да имају што више корисника услуга, што је неопходно за практичну промену знања.

"Школујући се на смеру козметички техничар, радећи  у салону, могу да буду потпуно припремљене за неко будуће ангажовање било у приватном послу, било у даљем наставку школовања. У неком будућем времену планирамо верификацију за пружање физиотерапеутских услуга, прве помоћи за предузећа и стоматолошку ординацију", каже Биљана Бојанић, директорка Медицинске школе у Краљеву.

Осим добре припреме током школовања за одабир будућег занимања, на овај начин штеде и родитељи који су до сада издвајали 6.000 динара за куповину неопходног материјала за рад.

Зарађујући применом наученог, део новца ће употребити за набавку нове опреме, али и за наградно путовање на крају школске године.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се