Читај ми!

Запошљавање у нишком Клиничком центру

Нишки Клинички центар добио је од министра здравља обећања да ће 171 радник, колико је у тој установи запослено на одређено време, сукцесивно у наредном периоду бити преведен у стални радни однос. То је нарочито значајно када се зна да је по разним основима Клинички центар Ниш, коме гравитира више од два милиона грађана, у претходне две године напустило више од 300 радника.

Близу половине од укупно 171 радника, који у Клиничком центру Ниш раде на одређено време је немедицинско особље. Иван Миљковић од 2007. сваке године уговор обнавља по неколико пута.

"До сада сам радио на три, на шест месеци, један период и на повременим пословима без права на картицу, годишњи одмор, без могућности за било шта. Сад, много би значило и за мене и породицу, имао бих миран сан", каже Иван Миљковић, електричар.

Вест о пријему у стални радни однос обрадовала је и остале запослене на одређено време.

"На свака три месеца размишљамо да ли ће да нам продуше уговор, да ли неће, шта даље. Сад ће то надам се да се реши", каже Душан Цонић, физиотерапеут.

"За мене ово много значи, сигурност, егзистенција", каже Бојан Димитријевић, обрачунски радник.

Задовољство због најављеног решавања статуса радници ће исказати добровољним давањем крви. Добра вест за ове раднике добра је и за Клинички центар.

"Клиничком центру ће бити јасно са колико кадрова константно може да располаже. Надам се да ће бити још пријема, јер је стварно неопходно, отворила се нова клиника", каже Миодраг Стојковић, синдикат "Независност".

Нишком клиничкокм центру и даље недостају радиолози, анестезиолози, хирурзи, онкколози.

"Ми смо направили анализиу за наредних 15 година ко кад иде у пензију, па са министром у петак крећемо у детаљни договор како и којим темпом ћемо запошљавати људе", каже директор Клиничког Центра Ниш професор др Зоран Радовановић.

Поред недовољног броја запослених, Клинички центар Ниш суочава се и са повременим несташицама лекова и потрошног материјала па су не ретко пацијенти принуђени да их сами купују.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара