Читај ми!

Зимска сезона у Врањској бањи

Иако је зимска сезона, у Врањској бањи, у Специјалној болници за рехабилитацију, капацитети су скоро у потпуности попуњени. У општини најављују да има инвеститора заинтересованих за некадашња друштвена предузећа.

Од некада успешне фирме за производњу повртарских култура, остали су само поломљени, пропали стакленици. "Расадници" су у стечају, а писмо о намерама које је у општину стигло из Македоније, говори да има заинтересованих за куповину.

"Имали смо састанака у Агенцији за приватизацију, очекујемо да се стави на тендер продаја Расадника. Ту се очекује инвестиција од неких четири милиона евра, и упошљење око 100 радника најмање", каже председница општине Врањска бања Славица Сотировић.

Велики потенцијал Врањске бање је топла вода температуре од 96 до 110 степени. За сада се део користи за грејање просторија у центру бање и за лечење болести реуматског типа.

"Лепо је, добро је, терапије су одличне у бањи. Одлично, ја сам овде 30 дана, задовољна сам. Имала сам повреду пре 25 година, прелом бутне кости, и да није било ове бање, можда данас не бих ходала", кажу гости.

У здравственом туризму нема класичне сезоне. Капацитет Стационара скоро у потпуности је попуњен.

"Долазе викенд туристи, нарочито из Скопља, Македоније. Они воле ту да буду од петка до понедељка, користе Краљеву каду рекреативно, и наш мини велнес центар, теретану", каже Славољуб Костић, пи-ар Специјалне болнице за рехабилитацију у Врањској бањи.

Краљ Петар Први Карађорђевић боравио је у Врањској бањи током лета 1914. године, лечио се од костобоље. Из тог периода још се чува и користи Краљева када. Прошле године реновирано је 20 соба, из средстава Стационара издвојено је пет милиона динара.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво