Читај ми!

Продата стара аутобуска станица у Лесковцу

Простор старе аутобуске станице годинама стоји неисшкоришћен и запуштен. Град је одлучио да тај проблем реши продајом, али је уз земљиште некадашње станице продао и површину на којој је смештена зелена и млечна пијаца. Нови власник овог земљишта, уједно и једини понуђач на јавном надметању, је немачки инвеститор.

На пероне Аутобуске станице у Лесковцу аутобуси из читаве земље и Европе не пристижу готово  деценију. Тек по неки полазак покрај станице са нелегалног стајалишта.

На самом улазу у Лесковац и неколико стотина метара од центра града, некада аутобуска станица, данас ругло, слажу се грађани Лесковца. Уз стару станицу зелена пијаца. Заједно се продају. Нешто више од 62 ара земљишта и млечна пијаца отворена пре само седам година. Пијачни продавци на овој пијаци вест о продаји примили су са негодовањем.

"Ми овде имамо одличне услове и штета је да се ова нова зграда руши, верујемо да ће нам обезбедити исте овакве услове", каже Зора Анђелковић, продавац у млечној пијаци.

"Како нам кажу тако мора да буде, ко нас пита, ми смо овде само закупци", каже Драган Здравковић, продавац на зеленој пијаци.

"И да добијемо нову локацију нама треба бар годину дана да поново стекнемо купце, а то је у овој кризи превише, овде нема много пољопривредних произвођача, овде су људи који су остали без посла у фабрикама, а има и инжењера, професора којима је ова продаја једина егзистенција", каже Душица Адемовски, председник Удружења пијачних продаваца.

Да празног хода у раду ове пијаце неће бити уверавају из Дирекције за изградњу и урбанизам града. Све се сели само с друге стране Млинске улице на садашњу робну и кинеску пијацу. Услови за рад ће бити много бољи, а овај део града ће коначно добити нови, лепши изглед.

"Урбанистички пројекат је у процедури усвајања, паралелно се ради техничка документација за извођење радова и припрема тендер који ће највероватније бити расписан у марту", каже директор Дирекције за изградњу града Лесковца Миленко Миленковић.

Кренуће се од изградње новог објекта за млечне производе, биће ту уз робну и зелена и цветна пијаца, односно тржница са комерцијалним делом од преко 1.300 метара квадратних, кажу надлежни. И постојеће радње уз пијацу се руше и то је обавеза града предвиђена уговором којим је овај простор прешао у руке немачког Лидла по почетној цени од 625.000 евра.

"Ово је значајан дан за Лесковац и уједно позив и другим инвеститорима да дођу у наш град", каже председник Комисије за јавно надметање Зоран Вукашиновић.

У овом тренутку је непознаница када ће Лидл кренути са градњом и колико ће Лесковчана доћи до посла.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара