Читај ми!

Помоћ за Зорана

Тридесетосмогодишњи Зоран Гогић, из удаљеног старопланинског села Дојкинци, болује од ретке генетске болести (Спиноцеребеларна атаксија). Због тога све теже хода, има вртоглавице и слаби му вид. Да би се болест успорила неопходни су лекови за које Зоран, због скромних примања, нема довољно новца.

Трошна кућица од блата дом је тридесетосмогодишњег Зорана Гогића. Пре три године сазнао је да болује од ретке генетске болести. Због тога се тешко креће, губи равнотежу и слабије види.

Да несрећа буде већа, нико од чланова породице га не обилази. Од инвалидске пензије, која је осам хиљада динара, плаћа алиментацију, а што преостане није довољно ни за хлеб. Због тога не пије лекове, јер је за њих потребно најмање пет хиљада динара месечно.

"Ако би дао за лекове, немам шта да једем и то је то. Мора да се живи, не може, али мора", каже Зоран Гогић.

У собици од десетак квадрата проводи највише времена. Када је напољу топлије шпорет не ложи, јер мора да штеди дрва. Зиме на Старој планини су сурове, а огрева нема довољно.

Лекари кажу да уколико Зоран не узима терапију, може врло брзо остати потпуно непокретан. Тренутно преживљава једино уз помоћ добрих људи.

Дејан из Београда, који повремено долази у Дојкинце, највећа му је подршка.

"Покренуо сам акцију да се Зорану уведе струја у кућу, пошто му је била искључена због дуга за рачун и урадили смо му купатило. Ја и познаници, пријатељи, помажемо колико можемо, што се тиче хране и тако тога", каже Дејан Видаковић.

У Центру за социјални рад у Пироту кажу да су Зорану понудили смештај у дом, али да је он то одбио. Због тога су му неколико пута давали једнократну новчану помоћ.

Зоран се нада да ће му одобрити захтев за исплату "туђе неге и помоћи", како би могао да купује неопходне лекове и да што мање зависи од других.

Апел за помоћ - Зоран Гогић
Девизни рачун RS35265090000000000454 Raiffeisen Bank
Динарски рачун 54-102-0005180/9  Banca Intesa

rts.pirot@rts.rs
+381 311 910

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара