Читај ми!

Ученици обрадовали најстарије Лесковчане

Ученици Медицинске и Хемијско-технолошке школе у Лесковцу новогодишњим поклонима обрадовали су најстарије суграђане. Самачка и старачка домаћинства добила су пакете са основним животним намирницама, а корисници Геронтолошког центра са новим фризурама спремни су за дочек.

Више од две деценије баба Златица живи сама. Супруг је умро, а децу нема. Жељна је разговора и гостију, зато јој је ова посета измамила и сузе и осмех.

"Много значи старом човеку да га неко обиђе, поприча. Ја волим да комуницирам са свима", каже Златица Павловић.

Питају их за здравље, поклоне им пажњу и поделе пакете са основним животним намирницама. Хуманост на делу ученика лесковачке Медицинске школе.

"Драго ми је када могу колико толико да им улепшам дан и да им вратим осмех", каже Мина Стојиљковић, ученица Медицинске школе.

"Некада су наши родитељи показивали хуманост, а ево то данас чинимо ми", каже Тамара Ристић, ученица 4. разреда Медицинске школе.

Ова лекција је печат њиховог будућег позива.

"Сврха свега што их учимо јесте хуманост и да чине добро свима, најмлађим,а а нарочито старим лицима", каже Снежана Милошевић, професорка Медицинске школе.

Осмех, лепа реч и симболични новогодишњи поклон за шездесет старачких и самачких домаћинстава у четири месне заједнице.Ј единствена акција још у старој Југославији. Траје 38 година, а осмислио је Јован Петровић.

"Локална самоуправа нам је помогла. Реч је о пројектном финансирању тако да смо обезбедили средства и акција се не прекида", каже Јован Петровић, секретар Месне заједнице "Прва јужноморавска бригада".

Нису заборављени ни станари Геронтолошког центра у Лесковцу. У фризерском салону гужва. Бесплатно шишање, бријање, новогодишње фризуре.

"Први пут сам дошла код фризера и имаћу фризуру. До сада ме код куће само унука шишала", каже Румена Антић.

"Обрадовали смо се. Лепо раде, баш смо се обрадовали", каже Зора Павлов.

Да са лепим фризурама дочекају Нову годину потрудили су се ученици Хемијско-технолошке школе. Ово је њихов дар старима.

"Драго ми је што можемо да улепшамо наше старије суграђане. Надам се да ће ова акција да постане традиција", каже Божана Илић, ученица 3. разреда.

Пакети и фризуре сигурно су им добро дошли, али за двадесет одсто Лесковчана, који су у трећем добу, пажња је ипак непроцењива.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се