Читај ми!

Ђаци припремили новогодишње честитке

Ученици основне школе "Вук Караџић" у Врању сами су припремили новогодишње честитке и продају их у холу школе. Ђачки парламент ће одлучити коме ће наменити новац од продаје.

Честитке су одувек највећа радост за децу и жељно очекивани дар. Кроз њих су своју креативност исказали ђаци основне школе "Вук Караџић" у Врању. Осмислили су и направили честитке, а од продаје ће новац поклонити у хуманитарне сврхе.

"Ово је хуманитарна акција има око 500 честитки, порука и полкона", каже Катарина Китановић, ученица.

"На следећем састанку парламента ћемо договорити где тачно да дамо те паре, да ли неком ученику или за нешто преко школе", каже Меланија Стојилковић, ученица.

Своје или честитке које им се највише допадају купују такође ученици, а цену одређују сами.

"Седамдесет динара сам издвојила, поклонићу или мами или тати. Све иде школи и мислим да је то прелепа акција", кажу грађани.

Хуманост је оно што карактерише ђаке, а наставници их усмеравају како да буду хумани, нарочито млађу децу.

"Код млађе деце то није природно развијено, учитељи доста раде са њима преко различитих прича, школског градива", каже Сунчица Стојановић, психолог.

"Свој деци чак и оној која су у тежој материјалној ситуацији или су болесна желим да буду окружена срећом и весељем и да им је срећна Нова година", каже Јелена Антић, ученица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара