Читај ми!

Клуб пријатељства лесковачких пензионера

Клуб пријатељства који постоји шест година при лесковачком Удружењу пензионера прави је еликсир за дуг живот и старост испуњену ведрином и радошћу. У Клубу се друже, организују разне активности, али се рађају и љубави.

Спојио их је клуб пријатељства. Четворогодишње дружење крунисано је браком пре осам дана. Осамдесетпетогодишњи Станко и четрнаест година млађа Стана задовољни су и срећни.

Пријатељи из клуба им честитају и желе добро здравље и лепе заједничке тренутке.

"Ту смо се узели, ту смо прославили наше венчање и опет ћемо доћи овде да дочекамо Нову годину", каже Стана Мицковић.

"И љубав и поштовање имамо. Да вам кажем ово је за сваког старог човека и жену, верујте продужетак живота", додаје она.

Бриге и обавезе оставе код куће, а овде дођу да се друже, заиграју, запевају. У клубу прослављају рођендане, празнике. Организују књижевне и музичке вечери, путовања. Сваки дан им је другачији и испуњен вољом и жељом да оплемене треће доба.

"Много ми значи долазак овде. Код куће сам сама, а овде ми је сваки дан испуњен", каже Весна Ђорђевић.

Када је основан пре шест година клуб пријатељства лесковачког удружења пензионера имао је 60 чланова данас их је десетоструко више. Са њима радо сарађују школарци, здравствени радници, посленици културе у граду. Крила пријатељства шире и ван Лесковца.

"Наше дружење је беспрекорно и једни од других учимо", каже председник Клуба пензионера из Књажевца Борка Вулић.

Шестогодиши рад и активности клуба преточили су у богато опремљену монографију на 130 страна. Песме, фотографије ,анегдоте за успомену будућим генерацијама.

Мирослава Добреновић председник Клуба пријатељства и аутор монографије каже да то није статистика, већ једноставно њихов живот.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара