Читај ми!

Помоћ болесном дечаку

Полазници Стрип радионице "Артомијум" из Кикинде организовали су хуманитарну акцију прикупљања средстава за куповину ортопедског помагала четрнаестогодишњем Николи Маргиту који болује од церебралне парализе.

Никола је једно од тридесетак деце у кикиндској опоштини који је рођен и живи са церебралном парализом. Његова мајка Наташа каже да је Никола изузетно паметно и послушно дете које воли да комуницира са свима.

"Прихвата све који му приђу, све нас воли и ми неизмерно волимо њега", додаје мајка.

Никола, код кога је изостала рана дефектолошка интервенција, од прошле године укључен је у програм кућне наставе коју спроводи ОШ "6. октобар".

Сандра Влашић, дефектолог-олигофренолог, која двапут недељно ради с њим, објашњава да је испочетка сматрала да ће бити тешко радити с дететом, али се преварила, јер Никола јако добро реагује на вежбе и показује изузетан напредак.

"Почео је самостално да покреће главу, руке и ноге, а био је везан уз колица. У овом тренутку најпотребнија му је ходалица која ће га усправити", сматра Николина терапеуткиња.

Ходалица кошта око 80 хиљада динара које Николини незапослени родитељи немају. Али, ту су хумани полазници Стрип радионице "Артомијум", који су на Градском тргу, са колегама из Мокрина, започели хуманитарну акцију продаје новогодишњих честитки за куповину ходалице уз чију би помоћ, према очекивању терапеута, Никола проходао.

Владислав Гајски из Стрип радионице наглашава да су полазници спремили укупно 500 честитки које ће, нада се, успешно продати и прикупити довољно пара за Николино ортопедско помагало.

Николини родитељи, сестрица Николина, бака и дека су неизмерно захвални Стрип радионици на покретању акције, али и свим суграђанима који се буду одазвали.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

                                                                        

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се