Читај ми!

Крупањ, обнова кућа и путева

У општини Крупањ и ових дана ради се на све стране. Санирају се последице штета од поплава које су само на инфраструктури преко 500 милиона динара. Породице које су остале без кућа ове зиме имаће нов дом. Кључеви су подељени за 17 објеката, а убрзано се ради и по селима.

Ово је нови почетак за становнике новоизграђених кућа у насељу Вашариште, јер, како кажу, коначно поново имају кров над главом.

"Једва чекамо да се уселимо, да се смиримо, шест месеци смо по туђој кући", кажу Маријана и Мујо Суљић.

"Само да се доживи, али да се опише не може", каже Верица Милановић из Крупња.

Седамнаест кућа од 100, 80 и 60 квадрата завршене су за два месеца по стандардима Европске уније. У нове домове од донатора добиће кухиње, кревет и по три електрична уредјаја. Исто очекују и породице чије се куће завршавају по селима.

"Порушено ми је горе ово сад се гради много сам задовољан", каже Драгољуб Андрић из Красаве.

На Крупањ после поплава кажу није заборавила ни држава ни донатори. Ради се на све стране. Реконструише се електро, поставља и нова телефонска мрежа, асфалтиране оштећене улице, урађене главне регионалне саобраћајнице. Ускоро ће почети градња четири бујичне баријере на рекама, а на уређењу корита и пута ка Лозници преко Столица не прекида се ни викендом.

"Насипамо свуда поред пута где се осуо пут", каже Дарко Игњатовић, радник ГП "Стобек".

"Водопривреда мора доћи да прочисти , ово с подзидама биће добро да не носи асфалт", каже Радивоје Гајић из Брштице.

"И лекару морао да идемо у Лозницу, а кад је лош пут тешко", каже Раденко Живановић из Брштице.

Надлежни најављују и решвање проблема бројних клизишта. За општину са 17.800 становника обнова је кажу спас.

"Решавањем проблема Крупањке, Крупањ најзад има перспективу можда и већу него што је имао пре ових поплава", каже Предраг Марјановић, заменик председник општине Крупањ.

Посао за 150 радника у општини у којој привреде и нема шанса је за младе, јер ће тако решити проблем две трећине незапослених од 18 до 30 година. Поплава им је кажу донела огромне штете, а обнова решавање деценијских проблема.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се