Читај ми!

Ревитализована каналска мрежа

Деценијама су становници Руског Села страховали од набујалих површинских и подземних вода. Њихова домаћинства трпела су огромне штете. Ових дана завршено је чишћење и проширивање сеоске каналске мреже, што ће свакако утицати на квалитет живота мештана.

Због запуштених канала страдавали су усеви, урушавале се куће и плављена су гробља. Сељани се присећају како је било 2010. године када су сахране вршене уз помоћ ватрогасаца који су
морали испумпавали воду из рака.

Захваљујући ИПА пројекту прекограничне сарадње Румуније и Србије "Заштита од поплава - за бољи квалитет живота" у Руском Селу је значајно ревитализована каналска мрежа. Вредност овог ИПА пројекта је преко 40 милиона динара.

Имре Кабок, председник месне заједнице, каже да је санирано укупно 28 километара каналске мреже.

"Обновљено је преко 250 ћуприја, а направљене су и три уставе које спречавају доток спољашњих вода у село", појашњава Кабок.

Павле Марков, предеседник општине Кикинда, истиче да се на прави начин показало како одређени пројекти, у сарадњи са суседима, могу бити веома корисни.

Други део каналске мреже у Руском Селу у дужини од двадесетак километара је у бољем стању и одржаваће се захваљујући багеру који је купљен средствима фондова Европске уније у оквиру ИПА пројекта.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво