Читај ми!

Решен проблем снадбевања струјом

Воћарима неколико засеока села Дедевци код Краљева је, због проблема са снабдевањем струјом, била онемогућена изградња хладњача и артерских бунара. Ових дана завршени су комплетни радови на реконструкцији нисконапонске мреже у том крају.

Због проблема са снабдевањем струјом, првенствено ниским напоном и несигурном мрежом, воћарима неколико засеока села Дедевци код Краљева била је онемогућена изградња хладњача и артерских бунара.

Проблем је стигао до краљевачке Електродистрибуције и ових дана завршени су комплетни радови на реконструкцији нисконапонске мреже у том крају.

Због вишегодишњих проблема с нисконапонском мрежом Милош Костовић, угледни воћар из Дедеваца који у сезони произведе и до 200 тона јабуке и другог воћа и његове комшије из неколико дедевачких засеока морали су да велике количине овогодишњег рода као и претходних година складиште у суседним селима. Чак и у хладњачама на подручју Чачка.

"Проблем са струјом траје 15 година. Захваљујући РТС-у који је објавио причу о нашим мукама проблем смо решили. Захвални смо Електродистрибуцији Краљево која је схватила колико нам низак напон у мрежи причињава проблема, реаговали су на наше захтеве и ја сам презадовољан. Градићемо хладњаче у нашем месту, подизаћемо нове засаде,ј ер овај крај има изузетно поднебље и традицију за ту производњу. Има наравно јошпроблема у селу, али ћемо их с новим руководствоим месне заједнице Роћевићи, којој Дедевци припадају, решавати. Важно је да је највећи проблем решен", каже Костовић.

Ранко Обрадовић и Драган Белаћевић су, како истичу, охрабрени реконструкцијом нисконапонске мреже, јер им је то поуздан показатељ да град и држава мисле на њих, на њихово село, првенствено на младе који би своју будућност везали за пољопривреду и село ако им се омогуће бољи услови. По њиховим речима Електродиструбуција Краљево је реализацијом овог пројекта створила услове за изградњу хладњаца у селу, али и артерских бунара којим ће се решити проблем сушних периода карактеристичних за овај крај последњих година.

Директор Електродистрибуције Краљево Дејан Топличић каже да његово предузеће имало разумевање за захтеве мештана и да је цео посао урађен брзо и квалитетно-побољшана је статичка сигурност стубова, поузданост напајања и одговарајући напон.

Он додаје да ће то омогућити унапређење пољопривредне производње, посебно воћарске по којој је цео крај и познат.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво