Читај ми!

Недостају средства за остварење сна

После бројних успеха у Европи, нишка омладинска филхармонија "Наисус" добила је позив за учешће на музичком фестивалу у Лос Анђелесу, у чувеној Дизни дворани, средином следеће године. Пут и смештај, Филхармоја мора да обезбеди сама, па је почела акција прикупљања донација за остварење тог професионалног сна. Код Министарства културе аплицирано је за 8 милиона динара.

После злата у Братислави и Прагу и 4. места на свету у Бечу, ови млади људи спремни су за чувену Дизни дворану у Лос Анђелесу.

За одлазак омладинске филхармоније у Америку потребно је око 150.000 долара. Захваљујући телевизији у Лос Анђелесу, чији је власник наш човек, у Америци је почела видео кампања за прикупљење потребних средстава, а чланови Филхармоније су преко Скајпа сазнали за то.

Омладинска филхармонија "Наисус" чије је седиште у Нишу, окупља младе талентоване људе од  Суботице до Лесковца. Постоје четири године и броје око 65 чланова.

После чувене аустријске сале "Музик ферарио" у Бечу, уколико прикупе средства Србију ће представљати и у Волт Дизни концертној дворани која се простире на 14 ипо хиљада квадрата. Ово здање је Седиште филхармоније из Лос Анђелеса. Дворану је пројектовао архитекта Френк Гери као једну од најсофистициранијих акустичних концертних сала у свету, која пружа визуелни и звучни доживљај.

Планирано је да се у овом здању у Лос Анђелесу Омладинска филхармонија такмичи, позвани су и на једнодневни мастерклас, а целовечерњи концерт био би у Дизни парку у Лос Анђелесу.

TR. 360-3396-94 Dunav Banka a.d. Beograd
PRIMALAC:OMLADINSKA FILHARMONIJA NAISSUS
SVRHA: DONACIJA

INSTRUKCIJE ZA UPUCIVANJE PRILIVA PUTEM SWIFT MREZE U EUR

/564,/: Intermediary bank (Korespondentska banka):
DEUTDEFF - Deutsche Bank AG, Frankfurt/M

/57d: Account with institution (Banka korisnika):
KMEBRS2Z - Dunav Banka A.D. Beograd

/59/: Benefrciary customer (korisnik):
IBAN- RS35360 I 20000000043 I 79

OMLADINSKA FILIIARMONIJA NAISUS
Milojka Leijanina 7/23
NIS (Mediana)
 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво