Читај ми!

Без моста и пута до куће

Слободан Миљковић из Каменице код Краљева је инвалид и креће се уз помоћ штака. Пут до његове куће води преко брзе и дубоке планинске реке која му је небројено пута однела мостове које је сам градио. Више нема снаге да поставља нове и зато се обраћа надлежнима у градској управи са молбом да му се направи већи мост.

Слободан је принуђен да прелази реку, јер је бубрежни болесник и три пута недељно мора да иде на дијализу у Здравствени центар у Краљеву. Санитетско возило ће га свакако чекати на другој обали макар док постоји привремени мостић, односно део камионске шасије који је ту положен.

Али шта ће се догодити када река надође и однесе мост, пита се Слободан.

"Буде ли бујица нека наишла, ја више не могу да пређем. Снег ако почне и лед неки се појави као сада, ја прелаза немам нити може ко да ме пренесе", каже Слободан Миљковић из Каменице.

Слободана су често носиле комшије кроз бујицу, ризикујући много, јер је река Рибница баш на овом месту изузетно брза.

У више наврата је санитетско возило чекало неколико километара низводно од овог прелаза, али пут до њега је још тежи за једног инвалида са штакама.

Ако би бујица однела мостић Слободан би морао овим путем, преко камењара, да изађе горе на брдо, а онда стазом около до главног пута. Тешко је поверовати да би га и људи на носилима изнели овуда.

Слободан се обраћао за помоћ месној заједници и градској управи, али нико за сада није показао разумевање за његов проблем. Супруга Јелена тврди да је невоља у томе што је њихова кућа једина на тој страни реке и предпоставља да су због тога надлежни у органима управљања одустали од намере да граде већи мост.

"Годинама апелујемо за помоћ. Годинама значи и нико ништа не предузима. Не знам", каже Јелена Миљковић, Слободанова супруга.

Слободан моли за помоћ. Има чак још једну исту овакву шасију која би могла да послужи да се направи већи мост. Он то више не може да ради, а и здравље му је озбиљно нарушено.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465 

      

       

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво