Читај ми!

Одговор на деманти Специјалне болнице

Као аутор прилога о Специјалној болници емитованог 17.11.2014. на РТС-у, објављеног на сајту РТС „Сокобања, годину дана после", а у вези са демантима те здравствене установе, обавештавам Вас да је на званичном сајту Специјалне болнице за неспецифичне плућне болести "Сокобања" објављен Статут установе у коме се у члану 21. наводи „да се директор Специјалне болнице именује на период од четири године, највише два пута узастопно."

У Закону о здравственој заштити, у члану 133. наводи се такође „да се директори здравствене установе именују на период од четири године највише два пута узастопно."

У професионалној биографији директорке Специјалне болнице, др Љиљане Исаковић, доступној на интернету стоји да је на месту директора од 2002.године!?  У прилогу је речено: „Она је на том месту 12 година, иако по Статуту установе иста особа директор може бити највише осам година".

Није ми јасно чиме сам ја то обманула јавност, када су тачне изнете чињенице, а анализом зашто је и како директорка на том месту толико дуго, у прилогу се нисам бавила, као ни тиме да ли су тиме прекршени Статут, односно Закон.

На званичном сајту Агенције за приватизацију стоји да је Специјална болница у Сокобањи једна од 502 предузећа која се нуде потенцијалним купцима. Подаци о капиталу болнице и осталим детаљима наводе се у разним документима Агенције, на истом месту где се налазе и подаци о осталим бањама и РХ центрима која је држава огласила на продају. Да ли је у међувремену нешто промењено, на сајту Агенције те информације нема.

У Нишу, 19.11.2014.

Драгана Сотировски, уредник РТС у Нишу

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво