Читај ми!

Срећа за Стоићевиће

Самохрана мајка троје деце, Сања Стојићевић, која је у поплавама остала без дома, сада ће добити нови стан. Добре вести сазнала је управо од екипе ТВ центра РТС-а из Шапца.

Несрећа никада не иде сама, тако каже, самохрана мајка троје деце, шапчанка Сања Стојићевић. Поплаве пре неколико година истерале су је из једне куће, а поплаве ове године уништиле су јој и оно мало ствари и покућаства у две собе у којима је била захваљујући хуманости.

Наду за бољу будућност ипак има, а добре вести сазнала је управо од екипе ТВ центра РТС-а из Шапца.

Данима су спавали на тавану, уз козе и свиње. У кући је било преко пола метра воде.  Живот у атару Мачванског Причиновића у две уступљене собе, од народне кухиње и 7.300 динара социјалне помоћи, за Сању Стојићевић са троје деце је каже дугогодишња борба са недаћама од
поплава и мука са преживљавањем.

"Најтеже је кад треба нешто и кад кажемо нема. Остали смо и без одеће и обуће, ствари, овде смо спавали на поду, преко нас су прелазиле змије јер нису могла врата да се затворе како треба", каже Сања Стојићевић.

Шестогодишњи Стефан имао је три операције бубрега. До школа у Шапцу Јелена и Слађана пешаче 12 километара. Стид их је намаштине, али не и рада.

"Није ми било страно да сечем ни пруће, да продајем пекарама и печењарама, није ми било страно ни да радим са моторном тестером, није ми било страно ни да радим на циркулару, ни са тримером и све све", каже Сања Стојићевић.

Није јој тешко ни да ради на имању захвална што их је уз савски насип у атару Мачванског Причиновића, примио Раде Марковић.

"Нисам могао да будем нем на муке мајке, а оно о чему размишљам је шта ће бити кад мене више не буде било, шта ће бити са њима. Помажу ми", каже Раде Марковић из Шапца.

Како, где и од чега живи породица Стојићевић знају и у Центру са Социјални рад и Црвеном Крсту. Помоћ је достављна, а за највреднију коју ће добити, сазнали смо пре Сање.

"Сања Стојићевић са своје троје малолетне деце испуњава услове за добијање стана социјалног становања у заштићеним условима и добиће стан од 50 квадрата и ја само могу да јој пожелим бољи живот у новом стану", каже директор Центра за социјални рад Шабац Милан Васић.

А екипа РТС-а пожелела је да радост и наду одмах подели са Стојићевићима.

Сања каже да не може да верује да јој се после свега што им се десило, осим њих троје, нешто лепо деси.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара