Читај ми!

Aнализа стања у градским предузећима

На предлог градоначелника Крагујевца, Радомира Николића, Градско веће донело је Одлуку о формирању Комисије за анализу стања у јавним предузећима и привредним друштвима чији је оснивач град Крагујевац.

Задатак Комисије биће да сагледа стање у јавним предузећима и привредним друштвима чији је оснивач Град и донесе закључак са планираним мерама за консолидацију тих предузећа.

Градоначелник Радомир Николић, оценио је, да је стање у готово свим градским предузећима вема тешко. Подсећа, да иако је још у јуну донета Одлука о мерама консолидације и рационализације на седници Скупштине града, она до данас, није реализована.

Један од првих корака у реализацији мера које су усвојене је и формиарање ове Комисије. Чланови већа, на данашњој седници, донели су Закључак којим се из скупштинске процедуре повлачи Предлог Одлуке о измени Одлуке о висини стопе пореза на имовину.

Градоначелник Николић рекао је, да до данас није издато ниједно решење о висини стопе пореза на имовину за физичка лица за 2014. годину и да је тиме нанета велика штета градском буџету.

Овим закључком, појашњава Николић, омогућићемо да се припреми нова Одлука којом ће стопа пореза на имовину за физичка лица бити на нивоу стопе из претходне године односно 0,20 одсто, а не 0,30 одсто како је Одлуком која се повлачи из процедуре превиђено. Након што та Одлука буде усвојена на седници градског парламента надлежна управа урадиће решења и доставити их грађанима, односно физичким лицима.

Градоначелник Крагујевца, присуствовао је и седници Савета Шумадијског правног округа, на којој је у присуству председника свих општина и начелника округа, на којој је било речи о стању јавне безбедности, оперативним плановима одбране од поплава, стању система за узбуњивање, противградној заштити и раду инспекцијских служби.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542
 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара