Читај ми!

Помоћ поплављеним домаћинствима

У великој сали општине Горњи Милановац додељена је помоћ жртвама елемантарне непогоде кроз пројекат "Обнова домаћинства и бизниса од последица поплава у Србији"-REHAB" који реализује међународна организација "Mercy Corps" у сарадњи са удружењем "Хлеб живота" и Агроинвест банком, а који финансира Одељење Европске комисије за хуманитарну и социјалну помоћ.

Заменик председника општине Мирослав Миловановић, поздравио је у своје и у име председника општине све присутне и захвалио се овој хуманитарној организацији на помоћи у смањењу штете на територији општине и похвалио хуманитарне активности и покретање процеса обнове штета насталих као последица непогода.

Миловановић је истакао да је општина са задовољством помогла реализацију програма "REHAB" дељењем неопходних упитника, достављањем потребних спискова месних заједница и обиласком терена. Док су категоризацију и услове добијања помоћи определили сами донатори.

Двадесетједан корисник потписао је уговор о краткорочној новчаној помоћи. Износ од 28.500 динара добила су девет домаћинстава за куповину беле технике, а за  опоравак последица аграрних штета осам корисника у износу од 65.000 и четири корисника од 130.000 динара.

Потписници уговора најчешће су се опредељивали за куповину домаћих животиња, сточну храну, грађевински материјал за санацију помоћних објеката, материјал за пластенике и друге неопходности.

Корисници помоћи заједно са потписаним уговором добили су картицу UNICREDIT банке на којој се новац налази и могу је употребити само за куповину материјалних добара за коју су се определили у уговору, јер након две недеље вршиће се контрола и мониторинг.

Поред општине Горњи Милановац пројекат "REHAB" се реализује и у Обреновцу, Убу, Коцељеви, Шапцу, Крупњу, Лозници, Малом Зворнику, Љубовији, Трстенику, Чачку, Варварину, Јагодини и Љигу.

            

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара