Читај ми!

Живот поред кланице

Живот поред кланице нимало није пријатан, кажу грађани Ниша чије се куће налазе у близини индустрије меса "Бифтек". Они су се обратили нашем ТВ центру у Нишу, а на непријатне мирисе, буку приликом истовара животиња жалили су се разним инспекцијама, али и Управи за ветерину при Министратсву пољопривреде. У индустрији меса тврде да ништа од тога није тачно и да ниједна инспекција није забележила никакав пропуст.

Станари улице у непосредној близини индустрије меса слали су петицију на више адреса, јер је кажу овде немогуће живети.

"Веш жена кад простре то се навуче мирис, ја немам ништа против он човек плаћа све нека ради, али нека направи услове да не би нама сметао, јер то није један дан два то је свакодневно, још лети - камиони су неопрани - цела улица смрди", каже Драган Чоловић.

Снимак ноћног истовара животиња забележио је Владимир Вујачић са овог прозора.

"Хоћу да кажем да је ово место где се налазимо свега 600 метара од центра града од хотела амбасадор и стогог центра ниша, где мислим да то не треба обављати овде", каже Владимир Вујичић.

"Бифтек" се налази у погону некадашње идустрије меса Пољопромет. Према плану како нам је потврдјено у Управи за планирање то је пословна зона. У Бифтек због, како је речено за РТС, санитарних прописа екипа РТС-а нисје могла да уђе.

Њихов директор Бранко Бургић каже да "Бифтек" са 650 запослених и 75 радњи води рачуна о поштовању прописа.

"Индустрија меса "Бифтек"никакву другу примедбу не бих уважио осим да се пиликом истовара свиња чује цика, јер оне се уједају и све то, ми не злостављамо животиње, не бијемо их, не тучемо их, не гурамо него иду спонтано", каже Бранко Бургић.

Осим Ветеринарске инспекције Нишавског округа случај је проверавала и Управа за ветерину Министарства пољопривреде.

Нису пронађени никакви пропусти по пријави због непријатног мириса, буке и рада пећи за спаљивање животињских остатака за коју у Бифтеку тврде да не ради већ две године. Након тога уследила нова пријава станара ове улице овога пута због наводног мучења животиња приликом
 истовара. Та проверава још увек је у току, наводе из министарства.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво