Читај ми!

Мали чувари природе

Чувари природе Основне школе "Момчило Настасијевић" у Горњем Милановцу, затражили су помоћ локалне самоуправе, да се њихово школско двориште огради и осветли. Оригиналном захтеву општинска управа није одолела, па ће помоћи у уређењу простора око школе.

Пространо, али неограђено двориште један је од проблема основаца школе "Момчило Настасијевић" у Горњем Милановцу. На одмору или спортским активностима дешавају се непријатне ситуације, које ови трећаци желе да промене.

Помоћ да се осветли и огради простор ђаци су потражили од локалне самоуправе. Јер, како и стоји у захтеву, да уреде школско двориште, не могу сами.

"Од тога када кренемо касније ћемо лакше надоградити и фасаду и уређење зелених површина и учионицу на отвореном и све оно у чему би наш рад био квалитетнији и њихов боравак у школи пријатнији", каже мр Љиљана Ђуровић, учитељица.

Ови ђаци на настави уче како се чува околина, али решавање проблема који су уочили није само одрађивање школске лекције. Можда је баш зато оригинални захтев брзо нашао пут од писарнице до обећања да ће општина Горњи Милановац помоћи у уређењу простора школе.

"Мали чувари природе су показали да је њихова свест можемо рећи можда и на вишем нивоу него
 свест нас одрасли. Тражили су нешто што је можда требало да ми одресли се сетимо па да урадимо пре него што је захтев стигао", каже Горица Петровић, начелница Општинске управе.

Основна школа Момчило Настасијевић једна је од само двадесет школа у Србији које су део међународног пројекта еко школа. Њихове еко патроле примећују и друге проблеме на које ће указати одраслима, јер је то за њих озбиљан задатак.

rts.cacak@rts.rs
+381 32 227 551

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво