Читај ми!

Бурек за бебе

У борби за тржиште, произвођачи и трговци смишљају начине да се приближе купцима. Један шабачки пекар одлучио се за нешто друго - покренуо је акцију "Бурек за бебе".

Млада мајка, Вера Лазић, има седмогодишњу девојчицу и чека близанце. Каже да као трудница није навикла на посебне привилегије, зато ју је гест у комшијској пекари искрено обрадовао.

"Изненађена сам овим гестом, не дешава се често да вам нешто поклоне, да труднице добију храну бесплатно", каже Вера. "Посаветоваћу и пријатељицама да дођу."

Даровима пекара одушевљени су и остали Шапчани који радо свраћају јер се, како кажу, у оваквом окружењу осећа доброта.

"Сва пецива за труднице су бесплатна и жао ми је што то у наше време није било, али ми је драго што то Шабац подржава", каже једна муштерија. "Лепо је видети да има и у нашем граду тако нешто, заиста леп гест."

У пекари наводе да "бурек за бебе" није маркетиншки трик већ њихов допринос повећању наталитета. Од трудница заузврат једино очекују фотографије беба, које ће, кажу, бити најлепши украс за излог.

"Нисмо очекивали да све распродамо, трудимо се да храна буде квалитетна и веома нам је драго што су се труднице одазвале нашем позиву", наглашава Бранислав Васић, власник пекаре.

Да их чека више посла, сведочи податак из шабачког породилишта. После низа година, ове јесени први пут број беба повећан је десет одсто, а до краја године очекују још три стотине порођаја.

rts.sabac@rts.rs

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво