Читај ми!

Књажевачки шампион

Братислав Минић освојио је прво место на међународном релију теренских возила у Македонији, у категорији преко 3.000 кубика, и богатој колекцији признања придружио још једну шампионску титулу.

Братислав Минић из Књажевца на релију "Струмица 2014", где се вози на захтевној стази дужине 1.240 метара, упркос превртању, успео је да оствари најбољи пласман и потврди одличне резултате које је на овом такмичењу постизао у последњих неколико година.

На брзинским стазама и на тркама џипова по беспућима, Братислав Минић Батак такмичи се од средине деведесетих година, најтрофејнији је возач теренских возила у Књажевцу и један од најбољих у Србији.

Одличне резултате остваривао је возећи по најтежим теренима Бугарске, Румуније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније и Србије.

Џип за трке направио је уз помоћ другара у својој механичарској радионици и сам га одржава.

"Каросерија је од једног модела, шасија од другог, диференцијали од трећег, мотор од четвртог. Састављен је од пет различитих теренаца, да би имао добре перформансе и могао да се такмичи са фабрички припремљеним џиповима", објашњава Братислав, уз напомену да је за добре резултате, ипак, најважнија возачка вештина.

Учешће у скупом ауто-мото спорту, припрему аутомобила и одласке на такмичења сам финансира, уз повремену помоћ локалне самоуправе и општинског Спортског савеза, и уз безрезервну подршку породице.

Братислав је од ране младости заљубљен у теренска возила, брзину, природу и свој родни крај, а за пределе Старе планине каже да пружају изванредне услове и за рекреативну вожњу џиповима и за организовање узбудљивих oф-роад такмичења.

rts.zajecar@rts.rs  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се