Читај ми!

Сокобања, истрага није одмакла далеко

Скоро девет месеци је прошло од када је полиција у Сокобањи поднела кривичну пријаву за злоупотребу службеног положаја против директорке Специјалне болнице у том месту, др Љиљане Исаковић, а осим саслушања осумњичене пред Основним јавним тужилаштвом у Алексинцу, истрага није одмакла далеко. Саслушање сведока два пута је отказивано, а ново је заказано за почетак наредног месеца.

У одговору Министарства здравља о томе шта се предузима за решење вишегодишњег проблема  између менаџмента Специјалне болнице и 20 узбуњивача, који дуже време указују на корупцију и злопутребе у тој установи, државни секретар Министарства здравства, у писму редакцији РТС-а у Нишу наводи:

"Поводом притужби, Болницу су у неколико наврата контролисале разне инспекције и полиција, али нису утврђене неправилности у раду због којих би био покренут било какав поступак. Министарствоо здравља као ресорно, никада није имало проблема са пословањем Специјалне болнице Сокобања која послује са суфицитом и редовно измирује обавезе према радницима и добављачима. Ради се о групи незадовољних радника који желе да остваре личне интересе, насупрот већини која је задовољна својим радом и статусом".

На бројне пропусте међутим, годинама указују и Републички фонд здравтсва, разне инспекције, па чак и здравствена која је подносила прекршајну пријаву против установе и директорке, о чему је Минситарство обавестило и Агенцију за борбу против корупције.

"Никавих закулисаних радњи неће бити, јер нема никаквих разлога за то. Не знам да ли сам два пута можда био у Сокобањи нити ме интересеује да икога штитим, јер ако бих ја некога штитио да ради те радње онда бих ја секао грану на којој седим, а то не очекујте од мене", каже министар здравља др Златибор Лончар.

После објављивања информације да су припадници сокобањске полиције о трошку болнице славили разне празнике, унутрашња контрола проверава наводе узбуњивача да је  осумњичена директорка  полицијску станицу у том месту опремила намештајем.

"Ми указујемо на пљачку и непотизам, чак су и људи привођени само зато што су се  жалили на рад директорке која је у спрези са полицијом, а доказе за све то имамо", каже Драго Јовић, председник Синдиката Солидарност/ Србија.

У финансијском извештају за прошлу годину стоји да је Болница је за репрезентацију потрошила три милиона 109.000 динара. У документу које је Министарство здравља упутило Агенцији за борбу против корупције наводи се да је у 2010. години и 2011. години од 12 службених путовања у иностранство, на појединим са директорком путовала чланица Надзорног одбора, запослена у Министарству здравља.

  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара