Читај ми!

Волонтери помажу Дому за инвалидна лица

Дом за одрасла и инвалидна лица у Дољевцу, делимично је оштећен током поплава у априлу. У његовој санацији учествују нашу и инострани волонтери. Оно што је подједнако важно са грађевинским радовима, јесте комуникација са корисницима услуга у овом Дому.

Петоро волонтера из Србије и три волонтерке из Чешке већ недељу дана помажу у реконструкцији Дома за одрасла инвалидна лица у Дољевцу. Ту сређују фасаду, фарбају ограду и косе траву.

Елишка Сироваткова има 22 године и долази из Ходоњина у Чешкој.

"Могла сам, као већина осталих девојака из Чешке да одем у неки камп на мору у Грчкој. Међутим, нас три смо одлучиле да додјемо у Србију, да радимо, да се дружимо и разговарамо са овим људима у Дому", каже Елишка.

За кориснике услуга организују се радионице. Ту су и целодневна дружења у Дому и ван њега.

Овај камп организовао је Центар за развој цивилног друштва из Зрењанина. У Центру кажу да млади људи из Србије и даље радије волонтирају у иностранству.

Дом у Дољевцу током поплава у априлу делимично је оштећен, а волонотери су дошли на позив директорке Лидије Љутић.

У Дому живи близу 90 корисника, а наши и страни волонтери овде ће бити до краја недеље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво