Читај ми!

Подршка радном ангажовању младих

Прву годишњицу постојања књажевачки Центар за радно ангажовање младих обележио је свечаном конференцијом на којој су представљени резултати рада и планови за даље пословање.

За годину дана рада центар је формирао базу података којом је обухваћено више од 700 незапослених младих Књажевчана, а кроз програм радне праксе, који се спроводи уз подршку локалне самоуправе, до сада их је прошло више од 300, од чега је 75 добило и стални посао.

Програм радне праксе прихватиле су и друге средине и он се тренутно спроводи у 11 локалних заједница широм Србије.

Директор Центра за радно ангажовање младих Бојан Радосављевић истакао је да њихови програми треба да помогну младим људима који нису обухваћени државним мерама политике активног запошљавања и не налазе се у евиденцији Националне службе за запошљавање и најавио покретање националне кампање под називом "1 одсто младима 100 одсто заједници".

"Сматрамо да би издвајање само једног процента из локалних буџета за радно ангажовање младих незапослених људи значило много јер би сваки уложени динар био враћен заједници кроз њихов радни учинак и стручно оспособљавање. На тај начин би Центар за радно ангажовање младих од парадржавне фирме која спроводи радну интеграцију прерастао у легитимни сервис за младе са сопственом буџетском линијом који ће локалне самоуправе прихватити као равноправног партнера у спровођењу локалних акционих планова запошљавања", додаје Радосављевић.

Свечаној конференцији у Књажевцу присуствовао је и Александар Воштић шеф одсека за стратешке, нормативне и аналитичке послове у Министарству омладине и спорта који је рекао да је у поступку израде нове стратегије за младе један од приоритета управо запошљавање, а да су програми књажевачког Центра добар пример решавања проблема незапослености на основу сарадње са општинама и привредницима.

Практикантима су подељене потврде о обављеној радој пракси, а установама и предузећима која су учествовала и учествују као послодавци у спровођењу тог програма Центар за радно ангажовање младих свечано је уручио захвалнице за успешну сарадњу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара