Спуст од Маглича до Куле Небојше

Учесници Ибарско-моравско-дунавске регате спуст почињу у долини Ибра код средњовековне тврђаве Маглич, а крајње одредиште је Кула Небојша у Београду. За десетак дана, колико спуст траје обићи ће многе православне цркве и манастире.

Четрдесет учесника Ибарско-моравско-дунавске регате, међу којима је и двадесет гостију из Русије, одмара се у кампу на обали Западне Мораве код Крушевца. Спуст који ће трајати десетак дана започели су у долини Ибра код средњовековне тврдјаве Маглич, а крајње одредиште је Кула Небојша у Београду.

"Специфичност ове регате је што они веслају у кајацима двоседима, али и то што су је то што су веома млади, узраста од 7 до 15 година", каже Небојша Милојевић представник Удружења "У здравом телу, здрав дух" из Читлука. "Они су стално у акцији. Поставили су камп за пет минута, у просеку ручају 3-5 минута и одлазе у обилазак светиња на територији Града Крушевца."

Гости из Русије отишли су у Свети Роман јер је тамо био гроб грофа Рајевског, јер то сматрају и својом реликвијом, каже Драган Радовановић, из Друштва за спортове на води Трстеник:

"Посетили су и манастир Свети Лука у Бошњану, јер је монах Алексеј дуго био у Русији. Тако да ће од Краљева до Београда посетити све светиње које су православна веза нашег и руског народа."

Спуст који ће трајати десетак дана започели су у долини Ибра код средњовековне тврђаве Маглич, а крајње одредиште је Кула Небојше у Београду. За десетак дана обићи ће многе православне цркве и манастире.

rts.krusevac@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво