Димитровград помаже пољопривредницима

Пољопривредници из Димитровграда потписали уговоре о додели субвенција из Фонда за развој пољопривреде. Локална самоуправа рефундира пољопривредницима половину средстава за куповину опреме или стоке.

Валентин Димитров из села Радејна код Димитровграда чува осам крава и обрађује десетак хектара земље. Од субвенција локалне самоуправе, купио је неопходну механизацију и планира да прошири стадо квалитетним грлима.

Највећи проблем пољопривредника општине Димитровград је недостатак или застарелост механизације. Због тога се већина њих одлучила за куповину машина и опреме.

"Задовољан сам јер су дозволили ове године да се конкурише за половну механизацију, што је врло битно за нас, ситније пољопривреднике", каже Стратко Пејчев.

Општина је субвенционисала и куповину приплодних грла, пчелињих матица, система за наводњавање.... Ове године, пољопривредницима ће бити подељено шест милиона динара.

"Већ се појављују појединци, млађи људи, који су заинтересовани да се врате на село, да обнове своје зграде које су у лошем стању", наглашава  Зоран Петров, заменик председника општине Димитровград. "Ми, с друге стране, намеравамо да им обезбедимо максималну подршку и изградимо неопходну инфраструктуру."

Пољопривреда је највећа развојна шанса Димитровграда. Због тога у локалној самоуправи планирају још већа издвајања у Фонд за развој пољопривреде.

rts.pirot@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво