Невреме у околини Трстеника

У неколико села општине Трстеник, коју је синоћ погодило невреме праћено јаком кишом, за кратко време вода на улицама достигла је тридесет центиметара и угрозила тридесетак домаћинстава.

У раним вечерњим часовима, невреме праћено јаком кишом погодило је села Лопаш, Стари Лопаш, Велуће, Тоболац и Округлицу на територији општинеТрстеник. За само један сат, вода је достигла тридесет центиметара и угрозила тридесет домаћинстава.

ак

По речима мештана, за кратко време, као да се изнад њихових села створио „левак" низ који се слила огромна количина воде која каналима није стизала да отиче.

"Сат времена је падала јака киша и у почетку није било проблема, али онда надошла вода са брда и направила језеро", каже Влада Батоћанин из Старог Лопаша, чија је кућа поплављена. "Како је које двориште ниже вода је полако надолазила."

На терен су одмах изашле две ватрогасне екипе и неколико машина ЈКСП Комстан и Дирекције за планирање и изградњу, како би рашчистили путеве од наноса песка и шљунка која је вода нанела.

Саниран је прекид пута ка Риђевштици и два одрона са шездесет кубика шљунка који су били на путу ка Округлици. Такође, председник општине Мирослав Алексић придружио се екипама како би се уверио какво је стање на терену.

Услед огромне количине падавина у кратком периоду, и то само у једном делу општине, од Доње Почековине до Тоболца, Велућа и Округлице поново је дошло до поплава.

"Толико је падавина било да ова штета која је направљена људима искључиво је од тих површинских вода, није дошло до изливања река. Комплетна вода са брда завршила је у кућама
мештана које су најниже", рекао је Мирослав Алексић, председник Општине. "Већи број домаћинстава је поплављен, претрпели су велику штету. Видећемо када комисијa буде изашла на терен колика је штета."

На седници Кризног штаба која је специјално сазвана како би се чланови информисали о стању на терену одлучено је да на терен одмах изађу све три комисије за процену штете које су формиране за време ванредне ситуације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво