Помоћ породици ватрогасца-спасиоца

Помоћ породици 42-годишњег ватрогасца - спасиоца Дејана Лазаревића из Тополе, који је страдао током мајских поплава, стигла је из Америке. Милош Симовић, који 11 години живи и ради на Флориди, сам је сакупио новац за земљаке из Шумадије.

Слађана Симовић, мајка тридетогодишњег Крагујевчанина који 11 години живи и ради на Флориди, уручила је породици Дејана Лазаревића чек на 2.500 долара. Њеног сина Милоша је, каже, дубоко погодила трагедија несебичног ватрогасца, који се целу ноћ са колегама борио са поплавама.

На себе није мислио. Дао је свој живот, спасавајући друге. Слађана каже да је њен син, одлучио да помогне баш тој породици, јер их је задесила велика трагедија. Дејановој деци, пре свега, сваки динар је добродошао за даље школовање:

"Мој син требало би да дође у Србију, у септембру. Тада ћемо заједно посетити породицу Лазаревић. Желимо да останемо пријатељи и убудуће."

Иза 42-годишњег Лазаревића, остало је двоје деце. Никола је студент на Факултету инжењерских наука, Николина ученица средње Економске школе у Крагујевцу.  Супруга Драгана каже да ће са свекром и свекрвом урадити све да децу изведе на прави пут, да буду добри и честити људи, баш као и њихов отац, који им је био пример у свему.

Драгана Лазаревић захвалила је Милошу на новчаној помоћи, али још више на пријатељској подршци и топлим речима. Њеној породици, каже, то много значи. Људи који га се сећају, каже, потврда су да Дејан није узалуд дао свој живот.

Дејан Лазаревић, ватрогасац-спасилац из Тополе, настрадао је 15. маја, у набујалој Јасеници. Са колегом, спасавао је живот мештанину оближњег села, који се попео на дрво. Њега су спасли, а Дејана је однела водена стихија.

Осамнаест година радио је као ватрогасац. За њега је то било више од посла - велика љубав и обавеза, каже Дејанов отац Мирослав. За пожртвован рад, награђиван је више пута. И Милош Симовић са Флориде, памтиће га као хероја. А за Милоша, од његове деце, једно велико, хвала.

 rts.kragujevac@rts.rs

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво