Читај ми!

Дан књажевачких пчелара

Књажевачки пчелари обележили су свој дан свечаношћу у предузећу Тимомед, које ове године слави 25. годишњицу успешног рада.

Тимомед је највећи индустријски прерађивач меда у Србији, окупља велики број коопераната са подручја Тимочке крајине и годишње произведе око 700 тона квалитетног меда.

Највећи број књажевачких пчелара су и дугогодишњи кооперанти предузећа Тимомед, које је од свог оснивања 1989. године настојало да сигурним откупом, кредитирањем, сталном едукацијом и многим другим видовима помоћи пчеларима омогући да висококвалитену сировинску основу за прераду.

Према речима Србислава Видојевића, директора Тимомеда повећање извоза меда и освајање нових тржишта дугогодишњи су приоритети у пословању тог предузећа:

"Увођење хасап (HACCP) стандарда у производњу омогућило нам пласман меда у Канаду и земље Европске уније док се ускоро очекује и почетак извоза на тржишта неколико афричких земаља."

На свечаности поводом обележавања славе књажевачких пчелара и јубилеја Тимомеда је, уз представљање нових производа на бази меда својим дугогодишњим кооперантима, пословним пријатељима и запосленима уручио традиционална признања и захвалнице.

За књажевачке пчеларе организовано и стручно предавање о болестима пчела.

rts.bor@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво