Читај ми!

У свету ликовне уметности

Ликовна радионица у Врању организовала је изложбу радова полазника. Организован је и јавни час за ученике основних школа који нису чланови радионице.

У свету ликовне уметности је већ седам година. Андрија Ненић у радионици учи нове технике, развија свој таленат.

"Прво када сам кренуо да долазим у Ликовну радионицу, моје слике су припадале фовизму. У задње време моје слике имају мотиве, очи и измишљене главе", каже Андрија Ненић.

Ликовна радионица отворила је врата и онима који нису полазници. Могли су да виде како настаје уметничко дело, а и да сами сликају.

"Људи овде раде и сарађују једни са другима и увек нађу неки договор. Свиђа ми се и то што су веома надарени талентом", каже Михајло Халиловић.

"Волела бих да научим како да цртам људе у оригиналу", каже Мила Арацки.

У Врању нема уметничких школа, али има талентоване деце. Ликовна радионица им омогућава упознавање са свим видовима ликовне уметности.

"Главни смисао радионаице је тај што овде припремамо полазнике за упис у средње уметничке школе и на жељене факултете", каже Весна Маринковић Станковић, водитељ Ликовне радионице.

До сада је факултете у земљи и иностранству уписало 170 полазника радионице. За 17 година постојања, у Ликовној радионици је цртало, сликало и вајало више од 1.000 деце и младих. Неки од њихових радова изложени су у радионици и дворишту.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара