Читај ми!

Културно лето у Змајеву

У Змајеву почела манифестација Културно лето у организацији Културно-уметничког друштва "Сава Вукосављев" и још неколико удружења из овог села. Манифестација ће трајати до недеље и делом ће бити хуманитарног карактера.

Почетак је посвећен сећању на композитора Саву Вукосављева, а у његову част концерт су одржали Звонко Богдан и тамбурашки оркестар РТВ-а.

Сава Вукосављев рођен је пре једног века у Змајеву. Свирао је и певао на тамбури, оснивао хорове и оркестре широм Србије. Био је диригент и композитор. Поносни што је потекао са овог простора, Змајевчани су основали Културно-уметничко друштво које носи његово име.

"Ово је година обележавања стогодишњице од рођења Саве Вукосављева. Због тога смо желели да му се, као носиоци друштвеног живота у селу, одужимо јер је КУД данас, у сваком насељу, а верујем и у Змајеву, носилац свих друштвених манифестација и активности", каже председник КУД-а Душко Ћутило и додаје да ће вече посвећено Вукосављеву бити приређено у оквиру манифестације Културно лето Змајево.

Боривоје Жугић из Организационог одбора "Културног лета" каже да је први дан манифестације односно, само отварање, посвећено стогодишњици од рођења Саве Вукосављева, оснивача тамбурашког оркестра Радио - телевизије "Војводине". Он додаје да ће, тим поводом, гост Змајева бити и велики Звонко Богдан и оркестар РТВ-а.

Циљ "Културног лета" је, како овде рекоше, да се оплемени културни живот села и задрже млади у свом родном крају, тако да су многи садржаји намењени њима.

Организатори очекују да ће Поп-рок фест окупити све генерације. На платоу испред цркве у центру Змајева свој наступ потврдили су Гале и Најда, састави Флуид и Филинг. На тој и још неколико локација одржаће се и Змајевачке дечје игре, Фестивал поезије, наступи фолклорних дружина, изложбе, као и спортске активности.

Све програме "Културног лета" подржала је, као и ранијих година, Месна заједница Змајево.

"Манифестација Културно лето од великог је значаја, како за Змајево, тако и за целу општину Врбас. Ми ћемо се трудити да ову манифестацију доведемо следећих година на виши ниво и употпунимо је са још садржаја", каже председница Савета Месне заједнице Змајево Бранка Радош.

Змајевчани су мислили и на сународнике угрожене у поплавама, па ће неколико програма "Културног лета" бити хуманитарног карактера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара