Санација путева у шабачком крају

Прошлог месеца, у шабачком крају, вода је оштетила око 80 километара локалних и некатегорисаних путева. Због сезоне пољопривредних радова, почела је санација непроходних делова, како би ратари што пре могли да уђу у своје њиве.

Трагови од водене бујице још су видљиви на путу Криваја - Текериш и зато Марко Станојевић углавном пешачи до своје куће.

"Да би дошао до центра Криваје, имам шест километара и 150 метара. Међутим, пут је однешен, морам да идем преко Цера и Текериша, што је далеко 20 километара", каже Марко.

Због оштећеног пута, многи пољопривреници не могу да уђу у своје њиве.

"Потонули од пола метра до метар, негде и два, тако да народ не може да уђе да оврше, за 15-20 дана почеће вршај", каже Живорад Алексић из села Криваја.

Породици Живановић из Криваје, највећи проблем представља недостатак воде.

"Довлачим воду за стоку у бурадима, у балонима за бебу, за прање, кување и пиће", каже Рајко Живановић из села Криваја.

На подручју града Шапца, штета на путевима, процењена је на око 90 милиона динара.

"Дужина овог пута је око 3 километара, на њега се ослањају две мале у којима живи више од 400 људи, они су практично само пешке могли да продју овим путем, сада ћемо обезбедити да може и њихова механизација", каже директор Дирекције за путеве града Шапца Миодраг Филиповић.

За протеклих десет година у шабачком крају, асфалтирано је 200 километар некатегорисаних и око 100 километара локалних путева.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара