Читај ми!

Премијера на крају позоришне сезоне

И поред кризе, овогодишњу сезону, Шабачко позориште завршава још једном премијером и ревијом "Позориште свом граду", која почиње вечерас. Организатори кажу да је интересовање публике за репертоар велико, а цена улазнице симболична.

У комаду "Зоолошка прича" на сцени два глумца и мало декора. Јунаци, Питер и Џери, током случајног сусрета суочавају се са  својим ништавним положајем у друштву.

Млади Вељко Ераковић, тумачи улогу вршњака који кроз бунтовност жели да изађе из усамљености и испразности америчког живота.

"Негде је најближи филму Роберта де Нира "Таксиста" с тим што је овакво прилагођење, као што смо видели, могуће и тако одиграти. Ово је комад је о суровости, а не о доброти", каже Дејан Цицмиловић, професор глуме.

За младог глумца, коме је ово дипломска представа, рад са искусним колегом озбиљан је задатак и велики изазов.

"Кроз текст који захтева минимализам од сценографије, могу се показати компликовани глумачки задаци и мислим да је идеалан за дипломску представу и веома сам срећан што сам то извео са колегом Синишом Максимовићем, који ми је много помогао", каже Вељко Ераковић, који игра главну улогу.

Осим глумачког, Максимовић је имао и редитељски и колегијалан задатак.

"Наше позориште и негује тај неки дух и помаже младима и маса људи је дипломирала овде, на овој сцени", каже Синиша Максимовић, глумац Шабачког позоришта.

У наредних седам дана, Шабачко позориште поклониће свом граду ревију представа.


"Овога пута имаћемо више комедија. Све ове представе после тмурних дана треба да развеселе публику", каже Јелена Иветић, Пи ар Шабачког позоришта.

Уз добар репертоар сваке вечери љубитеље позоришта обрадоваће и цена карте-само сто динара.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара