Деда и "лада", љубав дуга 40 година

Радомир Петровић из Жировнице код Крагујевца, један је од најстаријих возача у Србији. Старији је од "ладе" пола века, а заједно су 40 година. Међутим, одлучио је да је мења.

"Лади" је 40, а деда Радомиру 91 година. Није јој отпочетка био веран, имао је "фићу" и "тристаћа", али "лада" је за њега, каже, трећа срећа.

Крепки дека је у десетој деценији не одваја се од волана. За 50 година возачког стажа деда Радомир платио је само једну казну и имао мању незгоду. За разлику од времешне "ладе", возач је у беспрекорном здравственом стању.

"Возићу кола докле ме здравље служи, ако би наступиле здравствене промене отказао бих", каже Радомир.

Обрађује и четири хектара земље, пише песме, а његови Жировничани кажу да је као возач пример свима, мада уме, када затреба, и да дода гас.

Деда Радомир каже да поштује прописе. У октобру га чека нова процена лекарске комисије. Верује да ће опет продужити возачку дозволу, али и да ће 92. годину живота, дочекати у новом ауту. Иако му је "лада" прирасла за срце, време је каже, да је замени млађом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара