Читај ми!

Комшијски спор

У дворишту Оливере Тодоровић у Владичином Хану, поред темеља помоћног објекта постоји извор подземне воде. Вода ствара необичне кречњачке украсе, а истовремено угрожава зидове и њене и суседне куће.

На зидовима куће необични украси. Личе на пећинске сталагмите. И када Оливера Тодоровић постави чинију, после извесног времена, и она добије наслаге.

"Ја сам замолила неке људе који су радили испитивања воде на југу Србије, само да погледају. Усмено су ме обавестили да у води има много карбоната и бикарбоната", каже Оливера.

Та вода ствара и влагу. У помоћној кући Оливере, али и у подруму њеног комшије Стојадина Љубисављевића.

"Раније није било, јер је постојао канал између куће који је спроводио атмосферску воду приликом падавина. Док овај објекат између кућа није направљен, није било уопште влаге", каже Стојадин Љубисављевић.

Како каже Љубисављевић, по његовој тужби, суд је наложио да се део објекта сруши. А Тодоровићима је стигла пресуда да плате комшији одштету oд 100 хиљада динара.

"Код нас се појавила влага, то је чињеница. С обзиром на то да је тужио мог супруга за штету да има влагу. Чак и кад су вештаци долазили, мог супруга нису позивали да буде присутан и да види шта је истина", каже Оливера Тодоровић.

"Добио сам пресуду из Стразбура и паре сам добио, 4.000 евра, али објекат још није срушен", каже Стојадин Љубисављевић.

Две куће удаљене су свега 80 центиметара. Обе су са једне стране наслоњене на брдо. Комшијски спор траје десетак година, а општинска комисија је утврдила да се на месту отицања воде стварају наслаге од кречњака.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво