Читај ми!

Сребрo за Анђелу

Са међународног такмичења из италијанског језика, одржаног у италијанском граду Лидо ди Језоло, ученица филолошког одељења нишке гимназије "Стеван Сремац" Анђела Крстић вратила се окићена сребрном медаљом.

Иако италијански језик учи тек од ове године, ученица нишке гимназије "Стеван Сремац" Анђела Крстић оставила је иза себе 300 вршњака из више земаља Јужне и Источне Европе, а у финале такмичења пласирала се као прва у групи.

"Заправо, нисам очекивала 1. место у прелиминарној рунди, а онда сам се охрабрила кад су ми рекли да сам прошла тако да нисам имала велику трему", каже Анђела.

Уз медаљу, из Итлаије се вратила и са таблетом и ваучером за полагање италијанског језика за ниво предавача. А иако је од треће до пете године живела у Италији, за овакав успех било је потребно много рада.

"Није било много тешко, јер сам се спремала, а имала сам предзнање, и професор ми је давао књиге да се спремам", додаје Анђела.

"Сваки родитељ је поносан на овакав успех, нарочитао ако узмемо у обзир да је ово Анђели трећи језик, а да је међу конкурентима имала ђаке који живе на територији где је италијански присутан као двојезични", каже Бојан Крстић, Анђелин отац.

И поред изузетних резултата у школи, овој младој Нишлијки преостаје времена и за друге активности.

"Свирам бас гитару годину и по дана, излазим, идем на свирке, читам књиге", каже Анђела.

Анђела се прирпрема и за Републичко такмичење из српског језика у Тршићу, а из Вуковог родног места у Ниш је већ доносила злато.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара