Читај ми!

Златиборски хотелијери угостили угрожене

Општина Чајетина укључила се у прикупљање помоћи за поплављена подручја у Србији и Рeпублици Српској. На иницијативу Удружења грађана "Сложно у невољи", у сарадњи са Црвеним крстом, општина Чајетина, Удружење хотелијера и ТО Златибор, организовали су бесплатан боравак на Златибору за 100 Обреновчана.

Од првог дана елементарних непогода, општина Чајетина укључила се у прикупљање помоћи за поплављена подручја у Србији и Рeпублици Српској.

Осим у припремању оброка за угрожено становништво, допремања воде, хране, нафте и новчаним средствима, на иницијативу Удружења грађана "Сложно у невољи", у сарадњи са Црвеним крстом, општина Чајетина, Удружење хотелијера и ТО Златибор, организовали су бесплатан боравак на Златибору за 100  Обреновчана.

За само један дан и ноћ изгубили су готово све, али и добили безброј оних који желе да помогну,  буду уз њих и губитак учине мање болним.

"У Центру је нон-стоп прича о томе, о поплавама и о катастрофи, ваљда ће им овде бити мало боље, да се не прича само о томе", каже Марија Тодоровић из Забрежја код Обреновца.

"Хвала добрим људима, људима добре душе што су мислили на нашу децу, да заборавимо све ово", каже Јованка Емини из Забрежја код Обреновца.

И ма колико домаћини настојали да им помогну, сећање на тај дан тешко бледи, а они сада највише страхују од повратка у своје домове.

"Само да заборавимо један трен, али кад се вратимо не знам шта нас чека", каже Драгиша Емини из Забрежја.

"То што смо преживели не можемо никад заборавити, јер велика је штета нанета. Све што смо имали нестало је за једну ноћ. Шта ће бити после, не знам, немамо где више", каже Драган Тодоровић из Забрежја.

Седмодневни боравак на Златибору само је један од начина на који су Златиборци до сада помогли угрожене од поплава, а у акцијама прикупљања помоћи  учествовали су готово сви.

Директор хотела "Палисад" Војкан Јањић каже да ће они учинити све да, колико је у њиховој, моћи тим људима обезбеде нормалан и леп боравак на Златибору, како би се они у овој ситуацију осетили бар мало боље.

"Хотел "Палисад", хотел "Мона" су поред смештаја донирали по тону нафте за неке суседне општине. Затим Студентско одмаралиште, вила "Дунав" и готово сви привредни субјекти су се укључили на неки начин у ову акцију", каже директор ТО Златибор Арсен Ђурић.

И овим гостовањем обреновачких породица са децом, не завршавају се акције Туристичке организације, општине, Црвеног крста, привредника  и хотелијера Златибора, који, како кажу, у складу са потребама угроженог становништва, планирају нове активности.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара