Читај ми!

Уточиште пронашли у Кикинди

Петочлану породицу Борисава Николића (65) из Обреновца задесила је судбина слична хиљадама њених суграђана. Пред воденом стихијом, која му је уништила скоро све што су деценијама стварали, Борисав је са унуком Николом уточиште нашао код сестрића у Кикинди.

Борисава Николића и његова петочлана породица из Обреновца уточиште од поплава нашли су код сестрића у Кикинди.

Сестрић Сретен и снаја Данијела су их прихватили као што то и приличи најрођенијима.

Борисав каже да су му у Обреновцу поплављени и уништени кућа, намештај, ауто, бела техника и унуков мотор.

"Страдало је све што једна нормална породица има, али, ипак је најважније да смо сачували главе", додаје Борисав.

Тог кобног јутра унук Никола је, као и обично, отишао у продавницу по хлеб и млеко. Кад се вратио, каже, пред кућом је затекао камион пун жандармерије.

"Сестра и ја смо ушли у камион јер су нам рекли да надолази талас висок три-четири метра, а деда је остао", присећа се Никола.

Он је са сестром евакуисан у Барич, али их је подивљала река и од тамо отерала. Цела породица разишла се на три стране. Борина супруга је са најмлађим двадесетомесечним унуком отишла код својих у село Јазовник, друга унука у Београд, а Бора и Никола у Кикинду.

Снаја Данијела каже да имају довољно простора за све и да су увек добродошли.

"Камо среће да су дошли неким бољим поводом, али, ево, сналазимо се, што има за нас има и за њих",  вели Данијела домаћински.

Кикинда, као и друге општине и градови, показала солидарност и хуманост. Скоро свакодневно одавде се шаље помоћ поплављеним подручјима у храни, води, средствима за хигијену, одећи и обући, а сав новац који се прикупља преусмерава се на наменски рачун Владе Србије.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745
     

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара